lördag 19 juli 2008

Hav, klippor & blåst....

(Lysekil)
Nu har jag kommit hem igen från några dagars camping på västkusten. Det blev en liten Sverigeturné till Fjällbacka, Smögen, Lysekil, Orust & avslutningsvis Göteborg / Liseberg. Väl värt bilresan. Här kommer några tips för er!

Vi packade bilen & efter mycket om och men kom vi iväg. Efter några timmars bilköring kom vi till en perfekt camping straxt utanför Fjällbacka ( då det var fullt nästan överallt...). Samuel hade spring i benen, så det blev en klassisk arbetsfördelning - Tony satte upp tält & jag gick till lekplats med Samuel. Vädret var inte det bästa men nu var vi ialla fall på plats. Samuel hade hur kul som helst. Det var superspännande att campa.

Våra utflykter på vår turné blev Fjällbacka, Smögen, Lysekil & Göteborg. Fjällbacka var otroligt vackert, men fullt med båtar & turister när vi var där. Vi åkte vidare till Smögen där det blev klättring på klipporna. Utmed hamnen finns ett gångstråk mot havet & klipporna. Det blåste rejält men min längtan till havet är stor.



I Lysekil gick vi till "Havets Hus" - ett museum om det marina livet på västkusten. Det var ett jättefint musem men trångt. Entré för vuxen var 90kr, Samuel (3år) gick in gratis. Väl värt ett besök är också deras resturang/ café. Om man som vuxen vill ta sig ett dopp (vilket jag såklart ville...) finns det en brygga vid kallbadhuset. Håll vänster vid badhuset. Att klättra upp på "berget" vid badhuset är värt mödan. Hav, klippor & båtar.....jag kan inte få nog.
Vår grand final blev Liseberg. Samuel var i paradiset- Farfars bilar, flygplan, Drakbåtar, Sagoslottet fick åkas flera gånger. Vi köpte Lisebergshäftet för 220kr (med 15 åkkuponger). Barnkarasuellerna kostar 1 åkkupong & en vuxen åker gratis. We like!

Nu behöver vi ha lite semester själva -jag är deseperat efter några barnfria dagar. Jag måste göra bokföring & planera inför Skänninge Marken där nyfikenliten.se kommer att vara den 6-7 augusti. Kanske ses vi där!

Inga kommentarer: