söndag 28 december 2008

Slutet för NyfikenLiten.se?

Jag funderar och funderar på hur jag vill göra med min webbutik. Som det är nu lutar det åt att låta mitt företag få vila en period. Jag kommer antagligen att försöka sälja ut de produkter jag har i lager, och inte beställa hem något nytt. Tyvärr! Det känns lite tråkigt, då jag tycker att NyfikenLiten.se är ett tillskott i detta myller av leksaker till barn. Vi har exempevis spelat "Flitiga lilla biet" hela julhelgen. Samuel tycker det är fantastiskt roligt, och det är underhållande på en "barnslig" lättsam nivå. Det är en riktig motpol till plast, batman-masker och pistoler. Mitt koncept för NyfikenLiten.se är att satsa på hållbara genusneutrala saker som passar både inne som ute. Min huvudtanke var att skapa EKOsmarta "paket" som skulle fokusera på lärande om natur och miljö. Ett paket är exempelvis "Upptäckarpaketet" som handlar om att ge sig ut i skogen med förstoringsglas, insektsburk och faktabok. Detta för att samla insekter och kryp för att sedan undersöka och artbestämma. Ett annat paket har varit ett trädgårdsset med vattenkanna, spade och kratta tillsammans med fröer och faktabok om växtlighet. Det allra svåraste är självklart marknadsföring på internet. Internet är idag oändligt. Fullt med information, reklam, underhållning & webbutiker. Som ny är det svårt att synas och attrahera kunder.

Nu under helgerna ligger jag lågt med webbutiken, men håll utkik om jag bestämmer mig för att stänga NyfikenLiten.se . :(

7 kommentarer:

ecoloco sa...

NEJ! Ge inte upp! Du har en fantastiskt fin webbutik och konceptet är klockrent. Ge det två år åtminstone! Jag startade, precis som du, min webbutik Ecoloco i april 2008. Nu börjar det rulla på...men det har ju tagit ett tag. Ring mig gärna om du vill ha peppning. Kontaktinfo finns på www.ecoloco.se

Tjingeling

ecoloco sa...

Du är utmanad på Ecolocobloggen!

pernilla sa...

Vet du varför du vill sluta? Är det pga tidsbrist eller pga att det går trögt?
Är det det senaste så vet jag att jag flera gånger har tänkt på att du inte har din butik på olika länksamlingar som är gratis.
Sen är det jättesvårt att veta var man ska lägga sina annonspengar...
Jag läste för ett tag sedan om en kvinna somm hade hemförsäljning av leksaker, just för att hon kände att hon försvann på internet, det kanske kan vara något för dig?
Du har jättefina saker och ditt koncept behövs verkligen!
/pernilla

Anonym sa...

TACK för era kommentarer! Jag funderar fortfarande och har inte bestämt mig. Det tar några månader att få webbutiken att upphöra, men jag kanske låter företaget vila.

Pernilla: Jag blir jätteglad om du skulle tipsa om gratis länksamlingar. Jag är tyvärr inte så uppdaterad.

Gott nytt 2009!!

Ensamvarginna sa...

Din tanke och dina produkter är så bra. Men det är lätt att försvinna i mängden. Människor är ännu inte så upplysta heller - men de kan bli. Allt beror också på hur mycket du lägger ner på butiken. Är det vid sidan av så kan det ju få ta sin tid, men är det heltid så måste det ju bli lönsamt inom en viss tid. Jag är idealist och om jag ville tjäna pengar så skulle jag sälja något helt annat. Men det är klart att man vill få finnas kvar och vara ett alternativ - som också säljer.
Lycka till med beslutet. Du har i alla fall spridit ditt budskap till flera och det du gjort hittills har varit nog så viktigt bara det.
Ha det bra i det nya året!/Malin

Anonym sa...

Dina produkter är bara så tråkiga så det finns inte. Skulle alrdig någonsin handla från din sida.
Stackars barn som har dig som mamma. dU VERKAR JU INTE LEVA I
VERKLIGHETEN.

Anonym sa...

Hej,
Din sida med barnleksaker är bara
så jävla tråkig. Tack att du lägger
ner den. Tyvärr har du ett barn. Men fattar noll. Stackars barn med dig som mamma. Lär dig: Du kan inte forma en annan människa.
Vilket du tror funkar. Har sett din
son, han är ju elak och slår andrabarn så fort han kan. Och du beklagar dig att det är omgivningens fel. WAKE UP!
Kommentera detta på din blogg.