söndag 1 juni 2008

Härliga familjedagar i maj!

OSTINDIEFARAREN GÖTEBORG 080524
Ostindiefararen Göteborg var på populärt besök i Norrköping. En av Samuels favoritböcker är "Morfar är sjörövare" och då var vi tvungna att upptäcka ett riktigt "sjörövarskepp". Göteborg var väldigt imponerande. Dock var mycket folk & långa köer vilket är väldigt stressande med en ivrig 3-åring som vill se kanonerna & kanonkulorna först av alla.



ARLAS BETESSLÄPP! 080517
I år åkte vi till en fin gård utåt Bankekind. Klockan 10:30 släpptes 77 mjölkkor ut på grönbete. Kossorna är så coola....De springar, stångas, råmar och njuter av friheten. Det är en riktig familjetradition. Samuel var riktigt fascinerade av dem, likaså jag. Det är härligt att ge Sveriges bönder lite credit för de tidiga morgonar & sena kvällar de ger för att vi ska få mjölk till pannkakorna




RIDDARSPELEN PÅ EKENÄS SLOTT!
Det var första gången vi var där & en mycket positiv överaskning. Samuel var väldigt fascinerad av riddarna och hästarna, likaså jag....dock hamnade min fot med en vit tygsko i något mjukt & illaluktande på gräset. Men picknick på den fina Sagaform-pläden som finns i butiken under eken i slottsbacken var det en riktig härlig dag.

Inga kommentarer: