fredag 23 januari 2009

Äntligen fredag!

Att skriva små fina kreativa lappor & listor på vad jag måste göra, handla eller prioritera tycker jag om. Igår investerade jag i en vit penna för att kunna skriva på svarta lappar & vad fint det blir. Jag känner mig i alla fall riktigt nöjd - jag steg upp imorse, lämnade Samuel på sitt utedagis (7:30) för att sedan skynda mig till universitetet & skriva tenta. Den var inte helt lätt, men också för att jag gjorde illa mig på handen igår...liksom precis där pennan vilar när man skriver. Men med plåster & en gnutta vilja så gick det. Puhh...jag känner mig faktiskt glad som skrev tentan. Nu hoppas jag innerligt att jag klarade den också.

På denna lapp avslöjas våra planer för helgen. Vilka är dina planer för helgen? Skriv gärna en rad så blir jag såååå glad! :)

Jag har SF....sambofritt! Jisses, vad skönt! Det är nyttigt att vara borta från varann, då blir det så mysigt på söndag när han kommer hem igen. Dagens projekt är att städa & pynta fint här hemma....dags att kasta mina älskade hyacineter som blommat över. Sedan ska jag & Samuel ha kvalitetstid hela helgen. Det är det bästa som finns!

Ha en härlig helg! Kram M.

6 kommentarer:

Ensamvarginna sa...

Det var den finaste göra-lista jag sett! Jag skriver listor på allt hela tiden - måste det, men inte så vackert som du. Men jag kan börja träna på det. Helgens planer: ta det lugnt, mysa mycket. Har inte TV - men kan se film via dator, så hyrt lite film. Inget uteväder dessa dagar, men lite promenader då och då för att må bra. Och spel, jag har lovat den äldste att vi ska börja spela spel ännu mer. Riktiga spel. Brukar dricka ekote till. Barnen och maken ska spela sina instrument, träna nya låtar. God mat blir det hela helgen - som alltid. Makens område är i köket. I kväll blir det hans specialgoda potatisgratäng med marinerade Quornfiléer med ljuvlig italiensk touch, sallad med grönt och glass och hjortron som avslutning. Nästan allt har han lyckats få eko.
Längtar nästa helg lite extra - då är det barnfria helgen som infaller 1 gång i månaden. Jag har lärt mig att en mamma måste kunna vara ifrån sina små ibland, så vi gör allt det vi aldrig hinner och bara ser och lyssnar på varandra. Det är välgörande kan jag säga. Men även vara ifrån varandra kan göra gott, längtan kan vara fin den med. Tråkigt med din butik, men jag om någon har förståelse. Det är tufft att vara egen och extremt tufft där ute med konkurrensen. Men det som är bra är att man lär sig av allt och den kunskapen blir ovärderlig.
Kram Malin

Ekognista sa...

Jättefin lista :)
Kul att du hittade till min blogg! Det verkar ju som att din skola gör ett jättebra miljöarbete. En dröm är ju att alla skolor ska göra detsamma. Ha det så bra du också! /Lovisa

ecoloco sa...

Jag är också helt listberoende! Om saker inte hamnar på listan så görs de helt enkelt inte...

Nu är bokföringen förresten klar! Tack för uppmuntran!
Loa

Lilla huset på prärien sa...

Halloj! Vilken söt liten "att göra"-lista! Det ska jag också göra... mysa med barnen! Ibland går tiden så himla fort och det blir fara hit och fara dit, märker att barnen med åldern vill leka mer och mer med sina vänner istället för att gosa med oss... så jag ska passa på att njuta :)

Fick en härlig loppistur idag som jag är glad över.

Såg att du ska avveckla företaget, det ska jag också göra! Hur gör du med webshoppen då, säljer du den eller? För det funderar jag på att göra... hur nu det går till? Önskar dig lycka till med allt!

Kram Jenny

Malin sa...

Kul med litet mer aktivitet här i bloggen!

Till Jenny: Jag har webbutiken som webhotell som jag trodde att jag kunde säga upp nu till april, men det är det massa finstilt i avtalet så jag har butiken ytterligare ett år. Jag skulle gärna överlåta den om det går!

Malvalin: En barnfri helg i månaden vet jag fler familjer som har. Det kanske skulle vara något. Bra tips! Hur går det för dina lilla butik?

Kram M.

Ensamvarginna sa...

Min lilla butik lever sitt stilla lilla liv och ger mig energi och tillför något spännande till livet. Den bidrar kanske till lite miljötänkande och det är i så fall den vinst jag räknar med. För det är klart; lönsam är den inte och lär inte bli inom den närmsta tiden. Jag anade det innan, för om en butik ska bli lönsam så måste man nog synas mycket mer och sälja otroligt mycket. Jag skulle nog inte hinna med det nu, tror jag. Så just nu passar det mig bra när jag är hemma med lillen, för jag måste ha någon utmaning, tidigare har jag fortsatt utbildat mig parallellt med barnpassning av de andra barnen. Men visst finns den en liten dröm i framtiden om att Malvalin blir en stor miljöaffär som försörjer oss… Men jag gillar olika små projekt och e-butiken är en liten del. Som ett fritidsintresse typ. Jag går nog tillbaka till biblioteksvärlden som bibliotekarie sedan. Men om jag kan hålla butiken flytande så vill jag ha kvar den länge till. Ibland önskar jag dock att jag inte behövde vara beroende av Starweb, det blir ju kostnader där, men allt kostar i denna värld. Fast det är på marknader jag säljer mest, så jag får se hur jag gör i framtiden med nätetbiten.
Ha det fint! /Malin